Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


legujabb mozifilmek

2008.04.12

      Legujabb filmek

 


2008 április 3.

Út a vadonba
Út a vadonba - Mozi Eredeti cím: Into the Wild
amerikai film, dráma, kaland, 140 perc
Szereplők: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Marcia Gay Harden, William Hurt, Catherine Keener, Kristen Stewart, Zach Galifianakis, Jena Malone, Hal Holbrook

Rendező: Sean Penn
Forgalmazza:
UIP - Duna Film
Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: 2008. április 3.


Egy szép nap csak úgy fogod magad, belegyömöszölöd a hátizsákodba a legszükségesebb holmikat, elhajítod az irataidat, és nekivágsz az útnak, hogy megtaláld a kék égnek azt a darabkáját, ami hiányzik az életed kirakósjátékából.

Pont erre a szép feladatra vállalkozik az ifjú Chris McCandless (Emile Hirsch), mikor elindul 1990 nyarán, abban reménykedve, hogy Alaszka semmihez sem hasonlítható levegője őt is végtelenül szabaddá teszi.
Maga mögött hagyva sikert, pénzt, csillogást, és egy hasonlóan lázadó szellemű nővért (Jena Malone), Chris gyalog és stoppal két éven át járta és fedezte fel Amerikát, mielőtt bekövetkezett volna tragikus halála, amit részben az éhezés, részben mérgezés okozott, valahol az alaszkai Denali Nemzeti Park peremén...
Út a vadonba - Into the Wild

Út a vadonba - Into the Wild

Ezt a történetet filmesítette meg Hollywood egyik legkevésbé beskatulyázható zsenije, az immár negyedik moziját rendező, színészként Oscar-díjas Sean Penn.

2 nap Párizsban
2 nap Párizsban - Mozi Eredeti cím: Deux jours a Paris
francia, német film, romantikus, vígjáték, 96 perc
Szereplők: Julie Delpy, Adam Goldberg, Marie Pillet, Albert Delpy
Rendező: Julie Delpy

Forgalmazza: Budapest Film

Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: 2008. április 3.

 

A New York-ban élő francia fotós, Marion (Julie Delpy) és amerikai barátja, Jack (Adam Goldberg) európai vakációjukról hazafelé tartva megállnak Párizsban a lány szüleinél, hogy felvegyék a macskájukat. A következő két napban kiderül, hogy próbára teheti-e a kapcsolatukat a Velencében szerzett gyomorrontás; a nyelvi korlátok és kulturális különbségek; a bohém szülők közeli és túl intenzív jelenléte és nem utolsó sorban az ex-barátok Szajnaként kígyózó sora. Az enyhén neurotikus Jack úgy érzi, mintha egy másik bolygón járna, idegen élőlények között, a nyúlevők és a szexuális szabatosság földjén. És lassan megszületik benne a megdöbbentő felismerés: az ő barátnője is egy közülük.
A film játékosan és szellemesen idézi meg a párkapcsolatok visszatérő örömeit és konfliktusait, mesteri szintre emelve a vitatkozás művészetét. 

July Delpy a 90-es években a Mielőtt felkel a nap című filmmel robbant be a köztudatba, Ethan Hawke oldalán. Nemcsak színészi teljesítményét értékelték akkor, társ-forgatókönyíróként Oscar®-díjra is jelölték. A 2 nap Párizsban c. filmben nemcsak a női főszerepet játssza, ő írta a forgatókönyvet, rendezte és vágta a filmet, sőt a zenét is ő szerezte. Ezek után azon sem csodálkozhatunk, hogy filmbeli szüleinek szerepét saját szüleire bízta (remek döntés).

A róka és a gyerek
A róka és a gyerek - Mozi Eredeti cím: Le renard et l'enfant
francia film, családi, dráma, 96 perc
Szereplők: Bertille Noël-Bruneau, Isabelle Carré, Thomas Laliberté
Rendező: Luc Jacquet

Forgalmazza:
Best Hollywood
Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. április 3.


A tíz év körüli kislány a gyönyörű francia hegyek lábánál él egy parasztházban, és egy reggel, mikor iskolába indul, egy vadászó rókát pillant meg.

A rozsdás természetesen kereket old, amint meglátja, de a kislány ellenállhatatlan vágyat érez, hogy újra lássa. A gyerek hónapokon át járja a vidéket, hogy a róka rejtekét megtalálja, így rengeteg kalandot él át. Mikor végre az állatot megtalálja, úgy közeledik hozzá, mint egy kutyához szokás...

Ez azonban komoly tévedés, hisz’ a róka vadállat.
A róka és a gyerek

A róka és a gyerek

Streetdance - Step Up 2
Streetdance - Step Up 2 Eredeti cím: Step Up 2 the Streets
amerikai film, romantikus, zenés, tánc, 98 perc
Szereplők: Briana Evigan, Robert Hoffman, Adam G. Sevani, Cassie, Channing Tatum
Rendező: Jon Chu

Forgalmazza: SPI International

Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. április 3.


Mikor a lázadó utcai táncos, Andie (Briana Evigan), a Maryland-i Művészeti iskolába kerül, harcolnia kell a beilleszkedésért, de ugyanakkor önmaga is próbál maradni.

Eközben az iskola legjobb táncosával, Chase-zel összefog, hogy megalakítsanak egy bandát és versenyezzenek Baltimore földalatti tánccsatájában, az utcákon...

A 2006-os év egyik legnagyobb meglepetéssikere volt a Step Up című film, mely 65 milliós bevétele mellett sztárra avatta Channing Tatumot. A fiatal sztár a folytatásban is elvállalt egy kisebb szerepet.
Streetdance - Step Up 2

Streetdance - Step Up 2

Streetdance - Step Up 2 Streetdance - Step Up 2 Streetdance - Step Up 2 Streetdance - Step Up 2

Paranoid Park
Paranoid Park - Mozi Eredeti cím: Paranoid Park
amerikai, francia film, dráma, thriller, 90 perc
Szereplők: Gabe Nevins, Jake Miller, Taylor Momsen, Lauren McKinney, Daniel Lui

Rendező: Gus Van Sant
Forgalmazza: Cirko Film - Másképp Alapítvány

Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. április 3.Alex, a Paranoid Park nevű gördeszkás telep állandó látogatója véletlenül egy szörnyű baleset okozója lesz. A hallgatás mellett dönt.


2008 április 10.

Nyolc tanú
Nyolc tanú - Vantage Point - Mozi Eredeti cím: Vantage Point
amerikai film, thriller, 140 perc
Szereplők: Sigourney Weaver, Dennis Quaid, Forest Whitaker, William Hurt, Matthew Fox

Rendező: Pete Travis
Forgalmazza: InterCom

Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. április 10.


Hányféle igazság van? Sok. Az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet megkísérlő szervezet után nyomozó titkosügynökök (Dennis Quaid, Matthew Fox) szempontjából túl sok is. Az elnök Spanyolországba érkezik, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. Egy nyilvános nagygyűlésen megsebesíti egy mesterlövész, és jelét adja: bármikor újra célpontja közelébe tud férkőzni. El kell kapni, mielőtt másodszor is lesújt. Az ügynökök lezárják a várost: hatmillió ember között keresnek ötöt. A tanúk egymásnak ellentmondó vallomásai között keresik az egyetlen igazságot. Egy turista amatőr videója talán segít. A számtalan híradófelvétel talán rejt valamit, amit csak észre kell venni. Mindazok, akik ott voltak a tömegben, amikor eldördült a lövés, talán tudnak valamit, amiről nem akarnak beszélni. Sigourney Weaver

Forest Whitaker, Dennis Quaid, Matthew Fox
Mindenki mást látott, és senki nem mond igazat. Ám a hazugságok és átverések szövevényéből talán kifejthető a megoldás – amely csak újabb rémisztő kérdésekhez vezet.

Nyolc tanú Nyolc tanú Nyolc tanú Nyolc tanú

Elah völgyében
Elah völgyében - Mozi Eredeti cím: In the Valley of Elah
amerikai film,
 dráma, thriller, 121 perc
Szereplők: Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Jason Patric, Susan Sarandon, Jonathan Tucker
Rendező: Paul Haggis

Forgalmazza: SPI International

Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: 2008. április 10.


Hank Deerfield (Tommy Lee Jones), a hadsereg volt rendésze, nyomozni kezd Irakban eltűnt fiával kapcsolatban. Az igazság kutatása közben a hadsereg részéről élénk ellenállásba ütközik, ami miatt gyökeresen át kell értékelnie a rendszerbe vetett hitét...

Igazságon alapuló dráma, a szintén Oscar-díjas Paul Haggis (Ütközések)
írásában és rendezésében.

Charlize Theron, Tommy Lee Jones Elah völgyében Elah völgyében Elah völgyében

A másik oldalon
A másik oldalon - Mozi Eredeti cím: Auf der anderen Seite
német, török film,
 dráma, 122 perc
Szereplők: Nurgül Yesilçay, Baki Davrak, Tuncel Kurtiz, Hanna Schygulla, Patrycia Ziolkowska

Rendező: Fatih Akin
Forgalmazza:
Best Hollywood
Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: 2008. április 10.

Ali, a brémai nyugdíjas török prostituáltat vesz maga mellé, hogy életét bearanyozza. Fia, Nejat először elképed, de hamar megkedveli a lányt, mikor megtudja, hogy Yeter csak azért bocsátja áruba testét, hogy lánya egyetemi tanulmányait fizethesse.

Mikor Ali megöli a nőt, Neyat felkerekedik, hogy Isztambulban megkeresse a lányát. Aytent azonban nem csak Neyat keresi, de a török rendőrség is - ők terrorizmussal vádolják.

Film a halálról, a veszteségről, a fájdalomról és mindezek leküzdéséről. Valamint a szeretetről, amit a szülők éreznek a gyerekeik, vagy az élők a holtak iránt. A szeretetről, amely néha két idegen meglepően meghitt közösségében mutatkozik meg.

A szem
A szem - The Eye - Mozi Eredeti cím: The Eye
amerikai film,
 horror, 97 perc
Szereplők: Jessica Alba, Alessandro Nivola, Parker Posey, Chloe Grace Moretz, Tamlyn Tomita

Rendező: David Moreau, Xavier Palud
Forgalmazza: Budapest Film

Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. április 10.

Sydney, a fiatal hegedűművész egy gyerekkori tragédia folytán elveszítette a látását. A vak lány egy speciális szemműtétnek köszönhetően esélyt kap arra, hogy újra lásson. A felépülésben orvosa és nővére segíti, ám a kezdeti öröme hamar rettegésbe fordul. Szörnyű és ijesztő látomások jelennek meg előtte, és nem tudja eldönteni, hogy a képzelete játszik vele, vagy a valóságot látja. Az egyre erőszakosabb és félelmetesebb jelenések az őrület határára kergetik a lányt. Felmerül benne, hogy a donornak, akinek a látását köszönheti, köze lehet ehhez a tébolyhoz, és az orvosa segítségével nyomozásba kezdenek.  

Az ázsiai horrorfilmek sikerhullámát meglovagolva készítette el Hollywood a maga változatát, Hong Kong kultrendezőinek, a Pang testvérek filmjéből, Jessica Alba főszereplésével.

A szem - The Eye

A szem - The Eye

Bolondok aranya
Bolondok aranya - Mozi Eredeti cím: Fool's Gold
amerikai film, kaland, romantikus, vígjáték, 100 perc
Szereplők: Kate Hudson, Matthew McConaughy, Donald Sutherland, Ray Winstone

Rendező: Andy Tennant
Forgalmazza: InterCom
Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. április 10.

1715 óta fekszik 40 láda egzotikus aranykincs a tenger fenekén. Könnyen lehet, hogy ott is marad. Ugyanis Ben Finnegan (Matthew McConaughy) van a nyomában, aki kedves srác, jól szörfözik, de a világ egyik legpechesebb kincsvadásza. Amibe ő belekezd, az biztos félresikerül: így van ez legtöbb kincskereső akciójával és a házasságával is.

Tess (Kate Hudson) beleunt abba, hogy férje számára egy legendás XVIII. századi lelet jobban vonzza őt a feleségénél, és egy milliárdos (Donald Sutherland) jachtjára szegődik.
A szerencse néha baj formájában jelentkezik: Bennek már se hajója, se nője, amikor döntő nyomra lel: jobb híján kénytelen fellopózni a szuperelegáns jachtra, elbűvölni az unatkozó iparmágnást és rávenni, hogy együtt induljanak kincsvadászatra.

Bolondok aranya - Fool's Gold

Kate Hudson, Matthew McConaughy
Azt az apró részletet persze elfelejti közölni új szövetségeseivel, hogy nem ők az egyetlenek, akik az elsüllyedt spanyol gályát keresik. A közös kaland talán volt feleségében is felébreszit a régi szerelmet… amit az arany iránt érzett.

Bolondok aranya Bolondok aranya Bolondok aranya Bolondok aranya

Bakkermann
Bakkermann - Mozi Eredeti cím: Bakkermann
magyar film, játékfilm, 82 perc
Szereplők: Zelei Gábor, Gáspár Tibor, Badár Sándor, Szőke András, Kerekes Vica, Lázár Kati, Györgyi Anna, Tóth Károly, Lilienberg Ferenc

Rendező: Szőke András
Forgalmazza: Hungarotop
Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: 2008. április 10.

A történet indítórugója a kilátástalanság, amely kor és politika független. Jelképes kisemberek állnak szemben a képtelenül felgyorsult nagyvilággal. Elszánták magukat, felveszik a kesztyűt, derekasan küzdenek sorsuk ellen... A film hősei, a pék hatalmas ötletének köszönhetően: "Megvan a megoldás! Ha megsütjük a világ legnagyobb kenyerét, akkor bekerülünk a rekordok könyvébe és felfigyelnek ránk!" - próbálják kihúzni magukat abból az ingoványból, amibe önszántukon kívül kerültek...

Another Planet - Másik bolygó
Another Planet - Másik bolygó - Mozi Eredeti cím: Another Planet - Másik bolygó
magyar film, dokumentum, 82 perc
Szereplők: -
Rendező: Moldoványi Ferenc

Forgalmazza:
Hungaricom
Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. április 10.

"A szavak épp úgy veszítik el értelmüket, ahogy fakóvá lesz a zöld tenger és a kék ég, mely színét az algáknak, illetve az általuk évmilliók alatt termelt oxigénnek köszönheti.
Azok a fénypontok az éjszakai égbolton - vajon látnak minket? A csillagok döbbenten és félelemmel eltelve hunyorognak.
Nem értik, hogy ez a mi világunk hogyan foroghat még mindig, miközben oly odaadóan dolgozik a megsemmisülésén.
"
Another Planet - Másik bolygó - Mozi

Eduardo GaleanoA négy, kontinensen forgatott kreatív dokumentum-játékfilm gyereksorsokon keresztül ad képet planétánk rejtett arcáról, és fogalmazza meg világunk átfogó és morális válságát.
Hét történetben követjük nyomon a kiszolgáltatottság különböző, irracionális stációt, melynek kiskorú szereplői lázadás nélkül, szinte megadóan vállalják sorsukat.
Gyermekrabszolgák, gyermekprostituáltak, gyerekkatonák megdöbbentő hétköznapjai tárulnak fel előttünk Kongóban, Kambodzsában és Ecuadorban.
A drámai ellenpontozást Máthé Tibor autentikus képi vizíója és Szemző Tibor mágikus zenéje teremtik meg.2008 április 17.

Csak a testeden át
Csak a testeden át - Mozi Eredeti cím: Over Her Dead Body
amerikai film,
 romantikus, vígjáték, 95 perc
Szereplők: Eva Longoria Parker, Paul Rudd, Lake Bell, Jason Biggs, Lindsay Slone, Stephen Root

Rendező: Jeff Lowell
Forgalmazza:
Fórum Hungary
Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. április 17.

Rögtön a film elején meggyilkolják a főhős gyönyörű menyasszonyát, ráadásul éppen az esküvő napján. Henry, a vőlegény (Paul Rudd) szinte képtelen feldolgozni a történteket, ezért húga, Chloe (Lindsay Slone) tanácsára kénytelen szakemberhez fordulni.

Arra azonban ő sem számít, hogy a pszichológusa egy gyönyörű nő, Ashley (Lake Bell) lesz, aki nem a tudomány, hanem a szerelem segítségével hoz gyógyírt bánatára, mivel szinte rögtön egymásba zúgnak. Ezen a ponton akár azt is mondhatnánk, hogy „és boldogan éltek, amíg meg nem haltak”, de sajnos ahogy az életben, úgy a filmen sem egyszerű a vágyott boldogság elérése, ugyanis Henry elhunyt menyasszonyának is megvan erről a véleménye.
Csak a testeden át - Mozi

Csak a testeden át

És ez hogyan lehetséges? Kate (Eva Longoria Parker) szelleme úgy érzi, hogy mennyei kötelessége kísérteni Ashleyt és szétválasztani az ifjú szerelmeseket, hiszen még a túlvilágról nézve is nehéz elviselni, ha az ember szerelme új párra talál. Küldetéstudata veszélyes: ha ez lesz az utolsó dolog, amit csinálhat a Földön, akkor is el akarja érni a célját.

A Született feleségek szexi Gabrielle-je, Eva Longoria Parker végre egy mozifilm főszerepében, ahol az elhunyt feleséget alakítja...

Az utca királyai
Az utca királyai - Mozi Eredeti cím: Street Kings
amerikai film, akció, thriller, dráma, 105 perc
Szereplők: Keanu Reeves, Hugh Laurie, Chris Evans, Forest Whitaker, Naomie Harris

Rendező: David Ayer
Forgalmazza: InterCom
Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. április 17.

Los Angeles sokaknak napfényt, pálmafákat és könnyű, vidám életet jelent. És vannak olyanok, akiknek egészen mást.

A városban dolgozó zsaruk számára ezekből az utcákból felesleges erőszak, hazugság és halál sugárzik. Aki itt egyenruhába bújik, az hamar megtanulja, hogy a törvény betűje nem vezet el az igazságig: az utca törvényeire van szüksége, ha győzni akar.

Tom Ludlow (Keanu Reeves) nem adja fel könnyen, pedig ő aztán igazán sötéten látja a világot. Felesége elvesztése után csak a rendőri munka marad számára. Amikor azonban egy nyomozás során rájön, hogy a kollégái közé is befurakodott a korrupció, minden dühét és haragját ebben az ügyben vezeti le: pedig most a saját társai ellen kell fordulnia.
Keanu Reeves

Forest Whitaker, Keanu Reeves

Börtönvonat Yuma-ba
Börtönvonat Yuma-ba - Mozi Eredeti cím: 3:10 to Yuma
amerikai film, western, 117 perc
Szereplők: Russell Crowe, Christian Bale, Logan Lerman
Rendező: James Mangold
Forgalmazza: Intersonic
Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: 2008. április 17.

Az 1957-es, Delmer Daves által rendezett, Glenn Ford és Van Heflin főszereplésével bemutatott film remake-je, ezúttal az Oscar-díjas Russel Crowe-val, valamint Christian Bale-el a főszerepben.
James Mangoldnak, az „A Nyughatatlan” című film rendezőjének legújabb alkotása egy igazi western csemege, amit mind a kritikusok, mind a nézők egyszerűen imádtak.
A történet szerint, Ben Wade-et (Russel Crowe) a vadnyugatot rettegésben tartó banditát elfogják, és Dan Evanst (Christian Bale), egy farmert bíznak meg azzal, hogy tegye fel Wade-t egy börtönvonatra, ami Yuma-ba megy. Evans elvállalja a munkát, mert adósággal terhelt farmját csak így tudja megmenteni. Evans-nek azonban, nem csak Wade embereivel kell megküzdenie, hanem az idővel is, ami ellene játszik.
Börtönvonat Yuma-ba

Russell Crowe
A farmernak mindössze 3 órája és 10 perce van arra, hogy feltegye Wade-et a vonatra.

Börtönvonat Yuma-ba Börtönvonat Yuma-ba Börtönvonat Yuma-ba Börtönvonat Yuma-ba

A kis Vuk
A kis Vuk - Mozi Eredeti cím: A kis Vuk
magyar film, animációs, 90 perc
Szereplők /Hang: Gálvölgyi jános, Bodrogi Gyula, Gubás Gabi, Ganxsta Zolee, Reviczky Gábor
Rendezők: Gát györgy, Uzsák János
Forgalmazza:
Budapest Film
Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: 2008. április 17.

A történetben az idős Vuk megsebesül, majd állatkereskedők kezére jut, és egy cirkuszi társulatnál köt ki, ahol a mutatványos csoport tagja lesz. Eközben kölyke, a Kis Vuk éli életét az erdőben, de amikor a közeli faluba érkezik egy vándorcirkusz, kíváncsisága odaűzi, hiszen apja fia. Megismerkedik egy artista rókalánnyal, és beleszeret. És a bonyodalmak csak ekkor kezdődnek.

A Fekete István regényéből 1981-ben készült rajzfilm ma is minden idők legnépszerűbb magyar filmjeinek egyike.  A Gát György producer vezette alkotógárda most Vuk fiáról, Kis Vukról készít animációt.

A kis Vuk

A kis Vuk

Eszter hagyatéka
Eszter hagyatéka - Mozi Eredeti cím: Eszter hagyatéka
magyar film,
 játékfilm, dráma, 90 perc
Szereplők: Nagy-Kálózy Eszter, Cserhalmi György, Töröcsik Mari, Eperjes Károly, Áron László, Szilágyi Tibor, Udvaros Dorottya, Hámori Gabriella...

Rendező: Sipos József
Forgalmazza:
Best Hollywood
Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. április 17.

Sipos József filmje Márai Sándor azonos című regényéből készült, melyet eddig harminc nyelvre fordítottak le.

A történet a harmincas évek Balaton-felvidékére repít minket, ahol Eszter (Nagy-Kálózy Eszter), a hamvaiban is szép úrinő él csendesen, szerényen. Már nem vár sokat az élettől, hisz élete valahol véget ért, mikor szerelme, a hűtlen, szélhámos Lajos (Cserhalmi György) nővérét vette el helyette.
Lajos táviratozik, hogy húsz év után meglátogatja Eszteréket, és ez a különös vendégéség minden meghívott és hívatlan vendég életébe változást hoz.

A testvérem egyedüli gyerek
A testvérem egyedüli gyerek - Mozi Eredeti cím: Mio fratello é figilo unico
olasz film,
 dráma, 90 perc
Szereplők: Elio Germano, Riccardo Scamarcio, Angela Finocchiaro, Massimo Popolizio, Alba Rohrwacher

Rendező: Daniele Luchetti
Forgalmazza:
Cirkofilm - Másképp Alapítvány
Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: 2008. április 17.

A testvérem egyedüli gyerek e két szenvedélyes testvér kalandjait tárja elénk egy olasz kisvárosban, az 1960-as és 70-es években. Accio (Elio Germano) ingerlékeny, feszültséggel teli bajkeverő. Szülei teljes kétségbeesésére, minden apró csatát háborúként fog fel. Bátyja, Manrico (Riccardo Scamarcio) csinos, karizmatikus, közkedvelt személyiség, de ami a lelke mélyén rejlik, az épp oly veszélyes.

Politikai nézetek harca és egyazon nőért való küzdelem. Megfutamodás és visszatérés, azaz tudjuk, hogy mikor kell harcolni és mikor kell felnőni. Az olasz történelem 15 évének eseményei peregnek le a szemünk előtt, mire a fiúk rájönnek, hogy a köztük lévő különbségek ellenére is, menyire hasonlítanak egymásra.
A testvérem egyedüli gyerek

Angel
Angel - Mozi Eredeti cím:  Angel
angol, francia, belga film, romantikus, dráma, 134 perc
Szereplők: Romola Garai, Sam Neil, Charlotte Rampling, Lucy Russell, Michael Fassbender
Rendező: Francois Ozon

Forgalmazza:
Budapest Film
Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: 2008. április 17.

Angel Deverell története az 1900-as évek elején játszódik az Edward-kori Angliában. A vidéki boltosnő lánya kamaszkori romantikus fantáziáit nemcsak gondolatban, hanem papíron is kiéli. Amikor a sok visszautasítás után egy londoni könyvkiadó vállalja egyik regényének kiadását, úgy tűnik, hogy Angel vadromantikus történetei saját életében is valóra válnak. Ha az irodalmárok nem is, de a nagyközönség habzsolja a regényeit, és a hirtelen jött hírnév és gazdagság hamar a lány fejébe száll. Vidéken kastélyt vásárol és kiveti hálóját álmai férfijára, titkárnője bátyjára, a festőművész Esmére.

A regényei hősnőinek életét élő Angelnak azonban ki kel lépnie képzelt álomvilágából, és szembe kell néznie az I. világháború szörnyűségeivel és félresikerült házasságával.

Francois Ozon első angol nyelven készült filmje a melodráma, a szatíra, a vígjáték és a dráma stílusjegyeit keveri mesterien.2008 április 24.

Charlie Bartlett
Charlie Bartlett - Mozi Eredeti cím: Charlie Bartlett 
amerikai film, vígjáték, 97 perc
Szereplők: Anton Yelchin, Robert Downey Jr., Hope Davis, Kat Dennings, Tyler Hilton
Rendező: Jon Poll

Forgalmazza: Fórum Hungary
Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: Nem ismert

Charlie Bartlett (Anton Yelchin) egy tehetős tinédzser, aki képtelen beilleszkedni legújabb középiskolájába, melyet a világból kiábrándult Gardner igazgató (Robert Downey Jr.) vezet. Charlie, hogy jobban megértse az iskola szociális hierarchiáját, kénytelen bevetni minden sármját és kitűnő emberismeretét, így ő lesz a suli nem hivatalos pszichiátere. Haverjával, Murphyvel (Tyler Hilton) együtt kezelik azokat a diákokat, akiknek szükségük van rá, tanácsokat osztogatnak, Charlie Bartlett
sőt még akár recepteket is. Mindeközben pedig egy remek fekete komédia pereg a szemünk előtt.

Jon Poll eredeti mesterségét tekintve vágó, aki olyan komédiákat rakott már össze, mint a Majomparádé, az Alibi törzs, az Austin Powers - Aranyszerszám, az Apádra ütök, valamint a Vejedre ütök. A Charlie Bartlett első rendezői munkája, nevetésből azonban most sem lesz hiány.

Lepattintva
Lepattintva - Mozi Eredeti cím:  Forgetting Sarah Marshall
amerikai film, romantikus, vígjáték, 98 perc
Szereplők: Paul Rudd, Kristen Bell, Jason Segel, Mila Kunis, Russell Brand

Rendező: Nicholas Stoller
Forgalmazza: UIP-Duna
Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. április 24.

A zenészi pályájával bajlódó Peter hat éve bálványozza barátnőjét, Sarah Marshall tévésztárt. Ő az a pasi, aki a retikült fogja a paparazzi fotókon, és akit véletlenül mindig kihagynak a különféle díjak átvételekor tartott köszönőbeszédekből. Ám akkor áll igazán a feje tetejére a világ, amikor Sarah dobja Petert, és az összetört szívű ifjú egyedül találja magát. Miután sikertelenül próbál becsajozni, majd idegösszeroppanást kap munka közben, rájön, hogy Sarah elvesztése akár tönkre is teheti az életét.
Barátja tanácsára egy kiadós vakációban keres menedéket, Hawaiira utazik, ám ott a legrosszabb rémálmával szembesül: az excsaja és annak brutálisan menő angol rocker pasija, Aldous pont ott szálltak meg, ahol ő is. Peter először halálra kínozza magát Sarah új életének testközeli valóságával, majd enyhülést talál a szálloda egyik gyönyörű alkalmazottjával, akinek laza életszemlélete - no meg az a pár száz zavarba ejtően gyümölcsös koktél - lassan segít hősünknek visszatalálni a Sarah nélküli világba…

A 40 éves szűz és a Felkoppintva alkotóinak új vígjátéka az első romantikus katasztrófakomédia…
Egyedül nem megy
Egyedül nem megy - Mozi Eredeti cím:  Ensemble, c'est tout
francia film, vígjáték, 97 perc
Szereplők: Audrey Tautou, Guillaume Canet, Laurent Stocker, Françoise Bertin, Hélène Surgère...

Rendező: Claude Berri
Forgalmazza:
Best Hollywood
Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: 2008. április 24.

Camille (Audrey Tautou) egy kis, tetőtéri lakásban él Párizsban és takarítónőként keresi a pénzét. Egy szép napon összefut a dadogós és gyámoltalan Philibert-tel (Laurent Stocker), akit meghív ebédelni szegényes kuckójába és rövid úton össze is barátkoznak. Philibert lakótársa Franck, a nőcsábász mesterszakács, aki nagymamáján kívül egy nőt sem tisztel. Mikor pedig Philibert a betegeskedő Camille-t tágas lakásába költözteti, egyáltalán nem nézi jó szemmel.

Audrey Tautou - Egyedül nem megy

Vértestvérek
Vértesrvérek - Mozi Eredeti cím:  Tian Tang Kou
hong kongi film, krimi, 83 perc
Szereplők: Andy Lau, Jacky Cheung, Shawn Yue, Edison Chen, Eric Tsang, Suet Lam
Rendező: Wong Ching Po

Forgalmazza: Mokép

Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: 2008. április 24.

A triádvezér Jimmy Yam (Andy Lau) a világ urának érzi magát, és amikor megtudja, hogy merénylet készül ellene, akcióba lép. Tisztában van vele, hogy barátai éppúgy az életére törhetnek, mint ellenségei, ezért nyomozásba kezd a múltját és jelenét illetően. Lassan aztán feltárulnak a hatalomra kerülése mögötti rejtett igazságok, de nagyon úgy tűnik, hogy már túl késő megakadályozni a tragédiát...

"A Vértestvérek olyan, mint egy óriási sakkjátszma, ahol a figurák apránként kerülnek a helyükre. Mindenki tudja, mit kell tennie, mindenkinek van terve. De attól a pillanattól kezdve, hogy rájönnek, sarokba szorították őket, már túl késő. Amint a film egyre közelebb kerül az elkerülhetetlen leszámoláshoz, baljós érzés üli meg a történetet. Technikailag a film majdnem tökéletes. A fényképezés lenyűgöző. Semmi nem olyan szép, mint a neonfényben pompázó éjszakai város. A hongkongi éjszakát még soha nem sikerült senkinek ilyen érzékletesen ábrázolnia." - írja a moziról az ázsiai filmek dán szakértője, David Bjerre.

A Vértestvérek Magyarországon 2005. április 4-én a Titanic Filmfesztiválon került bemutatásra.


2008 április 30.

A vasember
A vasember - Iron Man - Mozi Eredeti cím: Iron Man
amerikai film, akció, fantasy, kaland, 98 perc
Szereplők: Robert Downey Jr., Terrence Howard, Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges, Shaun Toub

Rendező: Jon Favreau
Forgalmazza: UIP-Duna

Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. április 30.

Tony Stark, a zseniális feltaláló és különc milliárdos éppen legújabb szuperfegyverét mutatja be, amikor a csoportot támadás éri, és Tony mellkasába vasszilánk fúródik, mely lassan halad a szíve felé. Ráadásul foglyul ejtik, és azt követelik tőle, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Tony meg is építi, azonban egy olyan páncélöltözet formájában, amely segítségére lehet a szökésben, és távol tartja a vasszilánkot a szívétől.
Így születik meg a legendás Vasember...

A Marvel legújabb nagyszabású képregény-adaptációja maximálisan hozza a várt izgalmakat és látványosságokat, ugyanakkor bővebben adagolja a humort a szokásosnál, és erre garancia, hogy a címszerepben a nagyszerű, Oscar-jelölt Robert Downey Jr. alakít parádésat.
A vasember

A vasember


Hamarosan a mozikban

Mozi 2008 május

Hamarosan a mozikban
Mozipremierek 2008 május
A filmek bemutatási időpontjai még változhatnak!2008 május 1.

Paris
Paris - Mozi Eredeti cím: Paris
afrancia film, romantikus, vígjáték, dráma, 89 perc
Szereplők: Juliette Binoche, Romain Duris, Fabrice Luchini, Albert Dupontel, François Cluzet
Rendező: Cédric Klapisch

Forgalmazza:
SPI International
Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. május 1.

21 - Las Vegas ostroma
21 - Las Vegas ostroma - Mozi Eredeti cím: 21 
amerikai film, thriller, dráma, krimi, 123 perc
Szereplők: Kevin Spacey, Jim Sturgess, Kate Bosworth, Laurence Fishburne
Rendező: Robert Luketic
Forgalmazza: InterCom

Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. május 1.

Irina Palm
Irina Palm - Mozi Eredeti cím: Irina Palm 
angol, belga film, dráma, vígjáték, 103 perc
Szereplők: Marianne Faithfull, Miki Manojlovic, Siobhan Hewlett, Dorka Gryllus, Jenny Agutter
Rendező: Sam Garbarski
Forgalmazza:
Budapest Film
Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. május 1.

Ahová a Pápa is gyalog jár
Ahová a Pápa is gyalog jár - Mozi Eredeti cím: El bano del Papa 
uruguay-i film, játékfilm, 97 perc
Szereplők: Cesar Troncoso, Virginia Méndez, Virginia Ruiz, Mario Silva, Henry de Leon, Jose Arce, Nelson Lence, Rosario Dos Santos, Alex Silva, Baltasar Burgos
Rendezők: César Charlone, Enrique Fernández
Forgalmazza: Cirkofilm - Másképp Alapítvány

Eredeti megjelenés: 2007
Mozipremier: 2008. május 1.2008 május 8.

Míg a jackpot el nem választ
Míg a jackpot el nem választ - Mozi Eredeti cím:  What Happens in Vegas
amerikai film, vígjáték, 100 perc
Szereplők: Cameron Diaz, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Dennis Farina, Lake Bell

Rendező: Tom Vaughan
Forgalmazza:
InterCom
Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. május 8.

A föld - Earth
A föld - Earth - Mozi Eredeti cím:  A föld - Earth
angol, német film, természetfilm, 96 perc
Szereplők:
-
Rendezők: Alastair Fothergill, Mark Linfield
Forgalmazza:
Budapest Film
Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. május 8.2008 május 15.

Speed Racer - Totál turbó
Speed Racer - Totál turbó - Mozi Eredeti cím: Speed Racer
amerikai film, akció, kaland, fantasy, 100 perc
Szereplők: Emile Hirsch, Susan Sarandon, John Goodman, Christina Ricci, Matthew Fox

Rendező: Larry Wachowski, Andy Wachowski
Forgalmazza: InterCom

Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. május 15.2008 május 22.

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága
Indiana Jones és a kristálykoponya királysága Eredeti cím: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
amerikai film, akció, kaland
Szereplők: Shia LaBeouf, Cate Blanchett, Harrison Ford, Ray Winstone, Jim Broadbent, John Hurt, Karen Allen
Rendező: Steven Spielberg

Forgalmazza: UIP-Duna
Eredeti megjelenés: 2008
Mozipremier: 2008. május 22.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nagybajom

(zoli, 2010.03.31 22:22)

látam mind

király

(SAS, 2010.03.13 18:43)

EZ tök jó.

http://ingyen-poker-online.blogspot.com

http://hu.pokerstrategy.com/u4QEOI

novak_beatrix@freemail.hu

(Beatrix, 2009.10.17 14:57)

Szentem a legjobb a "21 - Las Vegas ostroma" :) jó film ráadásul pókeres:P ennél több nem is kell:) (A)

Ahová a Pápa is gyalog jár

(45875, 2008.10.27 10:57)

Ahová a Pápa is gyalog jár a leg jóbb.

sep up

(45875, 2008.10.27 10:55)

sep up is tök jó.

vasember

(45875, 2008.10.27 10:53)

a vasember tök jó.