Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Menetrend

 

 

dátum

 

csapat

 

csapat

helyszín

idő

csoportmeccsek

 

 

 

 

1.

06.07.

A

Svájc

-

Csehország

Bázel

18

2.

06.07.

A

Portugália

-

Törökország

Genf

20:45

3.

06.08.

B

Ausztria

-

Horvátország

Bécs

18

4.

06.08.

B

Németország

-

Lengyelország

Klagenfurt

20:45

5.

06.09.

C

Románia

-

Franciaország

Zürich

18

6.

06.09.

C

Hollandia

-

Olaszország

Bern

20:45

7.

06.10.

D

Spanyolország

-

Oroszország

Innsbruck

18

8.

06.10.

D

Görögország

-

Svédország

Salzburg

20:45

9.

06.11.

A

Csehország

-

Portugália

Genf

18

10.

06.11.

A

Svájc

-

Törökország

Bázel

20:45

11.

06.12.

B

Horvátország

-

Németország

Klagenfurt

18

12.

06.12.

B

Ausztria

-

Lengyelország

Bécs

20:45

13.

06.13.

C

Olaszország

-

Románia

Zürich

18

14.

06.13.

C

Hollandia

-

Franciaország

Bern

20:45

15.

06.14.

D

Svédország

-

Spanyolország

Innsbruck

18

16.

06.14.

D

Görögország

-

Oroszország

Salzburg

20:45

17.

06.15.

A

Svájc

-

Portugália

Bázel

20:45

18.

06.15.

A

Törökország

-

Csehország

Genf

20:45

19.

06.16.

B

Lengyelország

-

Horvátország

Klagenfurt

20:45

20.

06.16.

B

Ausztria

-

Németország

Bécs

20:45

21.

06.17.

C

Hollandia

-

Románia

Bern

20:45

22.

06.17.

C

Franciaország

-

Olaszország

Zürich

20:45

23.

06.18.

D

Görögország

-

Spanyolország

Salzburg

20:45

24.

06.18.

D

Oroszország

-

Svédország

Innsbruck

20:45

negyeddöntők

 

 

 

 

25.

06.19.

A csoport győztese

-

B csoport másodikja

Bázel

20:45

26.

06.20.

B csoport győztese

-

A csoport másodikja

Bécs

20:45

27.

06.21.

C csoport győztese

-

D csoport másodikja

Bázel

20:45

28.

06.22.

D csoport győztese

-

C csoport másodikja

Bécs

20:45

elődöntők

   

 

 

29.

06.25.

25-ös győztese

-

26-os győztese

Bázel

20:45

30.

06.26.

27-es győztese

-

28-as győztese

Bécs

20:45

döntő

   

 

 

31.

06.29.

29-es győztese

-

30-as győztese

Bécs

20:45

 

 

Csapatok

 

 
Ausztria Csehország

Forrás: EPA


Ha nem a mikrofont fogná, hanem a labdát kergetné... - Toni Polster

Házigazda No.1. Na nem minőségben, kizárólag alfabetikus sorrendben. A sógorok utoljára az 1998-as vb-n mutatták meg magukat a világnak, igaz akkor még Polster és Herzog vitte a prímet nyugati szomszédunknál. A mostani garnitúra színvonalára jellemző, hogy a szurkolók kezdeményezést indítottak a csapat Európa-bajnokságtól történő visszalépésért. Sokak szerint soha ilyen gyenge csapat nem szerepelt Eb-n, hazai pályán azonban ma már nincs könnyű ellenfél.

Forrás: EPA


Jól nézzék meg ezt a mosolyt! Lehet, hogy sokat látjuk majd - Tomás Rosicky

1996-ban döntőt játszhatott a cseh válogatott az angliai kontinensviadalon, de az elmúlt években lassan végrehajtott generációváltás sem törte meg Bohémia lendületét. Bár az igazán nagy eredménnyel azóta adós a tavalyi világbajnokságnak titkos esélyesként nekifutó, ám idejekorán elbukó gárda, ahol többek között Cech, Rosicky, Jankulovski és Baros szintű játékosok rúgják a labdát, az a csapat mindenre képes lehet. Talán a 2008-ban újra a csehek jönnek?

   
Franciaország Görögország

Forrás: EPA

Az ember, aki mellőzi David Trezeguet-t - Raymond Domenech

2004-ben, Portugáliában a későbbi győztes görögökkel szemben buktak a gallok a legjobb nyolc között, a 2006-os világbajnokságon viszont némi meglepetésre egészen a döntőig meneteltek és ott is csak tizenegyesekkel maradtak alul az olaszokkal szemben a Zidane Materazzi-fejeléséről elhíresült fináléban. A 2008-as Eb selejtezőjében oda-vissza kikaptak a skótoktól, végül mégis Ausztria és Svájc felé vehették az irányt, hogy nyolc év után ismét a csúcsra jussanak.

Forrás: EPA

Zeusz után az első: a német szövetségi kapitány - Otto Rehhagel

A címvédő. Ki emlékszik már arra, hogy a 2004-es Európa-bajnokságra kvalifikáló meccsdömpinget két vereséggel, 0-4-es gólkülönbséggel kezdte a görög válogatott? Onnantól aztán nem csak összes hátralévő selejtező-mérkőzését nyerte meg Otto Rehhagel csapata, hanem ha már úgyis lendületbe jött, sporttörténelmi tettet végrehajtva az Európa-bajnoki címet is bezsebelte. A közbeeső vébéről ugyan lemaradtak a hellének, de most megint itt vannak, számolni kell velük.

   
Hollandia Horvátország

Forrás: EPA

Ha a két Van, Basten és Nistelrooy jóban lesz, bármit elérhetnek

Világklasszis csatárok pályán és kispadon egyaránt, Marco van Basten csapata mégsem elsősorban látványos támadófutballjával lopja be magát a szurkolók szívébe. Az egykori zseniális gólzsákból lett kapitány második - egyben valószínűleg utolsó - világversenyére készül az Oranje élén, s minden bizonnyal jó eredménnyel feledtetné a 2006-os világbajnoki szereplést, és az ott a portugálok ellen vívott futballháborút. A játékosai meg vannak hozzá, adott a lehetőség.

Forrás: EPA

Egy régi és egy új kulcsember - Niko Kovac és Mladen Petric

A horvátok új kapitánnyal, az egykori nagyszerű középhátvéddel, Slaven Biliccsel a kispadon vágtak neki az Ausztria és Svájc felé vezető útnak. Bár nehéz csoportba kerültek, a debütáló trénernek és csapatának végül nem bizonyult rögösnek ez a bizonyos út: többek között Oroszországot, Angliát és Izraelt is megelőzve végül csoportelsőként jutottak ki a kontinensviadalra Kranjcarék, Anglia Wembley-beli legyőzésével megkoronázva teljesítményüket.

   
Lengyelország Németország

Forrás: EPA

Pályafutása alkonyán remek lengyel válogatottat épített - Leo Beenhakker

 

Ahol bevált a külföldi sztártréner. A veterán holland mester, Leo Beenhakker irányításával a lengyelek sem kezdték túl meggyőzően a kvalifikációt, de aztán olyannyira beindultak, hogy portugálok, finnek, szerbek, belgák is csak bottal üthették a nyomukat az egyik legnehezebb csoportban. Egyre több lengyel futballista szerepel nívós klubcsapatokban, és bár a 2002-es és a 2006-os vébén is korán elszálltak, lehet, hogy most jött el Smolarekék ideje a nagy dobásra.

Forrás: EPA

A vb-bronzérmes exkapitány és az utód - Jürgen Klinsmann és Joachim Löw

 

A világbajnoki bronzérmesnél Joachim Löw zökkenőmentesen vitte tovább a klinsmanni örökséget, bár az oktatófilmbe illő selejtezőbeli szereplés végén a csehek és a walesiek egy-egy kijózanító pofonnal alaposan helyretették a fellegekben járó Nationalelfet. Ezzel együtt a német csapat nem lett rosszabb, sőt: ha az időben jött figyelmeztetésből tanulnak Ballackék (szoktak), akkor a meglévő csapategység és játéktudás mellett a hagyományos német erényeket csillogtatva messzire juthatnak.

Olaszország Oroszország

Forrás: EPA

A mindent eldöntő gól szerzője - Cristiano Panucci (2)

 

A világbajnok új szövetségi kapitánya, Roberto Donadoni párszor alaposan leizzadhatott, mire kimondhatta: Eb-résztvevő vagyok csapatommal! Döntetlen Litvánia ellen hazai pályán az Eb-selejtezők során, vereség barátságos meccsen a magyar válogatottól, szóval nem volt egyszerű az egykori remek középpályás dolga. A skótok elleni sorsdöntő meccset végül behúzták az olaszok, így senki sem mondhatja, hogy nem megérdemelten lettek tagjai az Eb halálcsoportjának.

Forrás: EPA

A jó edzőnek szerencséje van - Guus Hiddink

Az Eb-selejtezők rajtja előtt Guus Hiddink személyében igazi külföldi nagyágyút szerződtettek szövetségi kapitánynak az oroszok. A hovatovább milutinovici babérokra törő szakember kijuttatta ugyan csapatát a kontinensviadalra, de mindez nem jöhetett volna létre, ha az angolok teljesítménye pazar játékosállományuk ellenére nem idézi a legsötétebb Graham Taylor-i időket, illetve a horvátok a délszláv csapatoktól szokatlan módon nem veszik komolyan a tét nélküli meccsüket.

   
Portugália Románia

Forrás: EPA

Egy ász a nem európai értelemben vett sztárcsapatból - Cristiano Ronaldo

Az ország, amelynek válogatottja egyes vélemények szerint nem európai értelemben vett sztárcsapat. Való igaz, a sok meglepő döntetlen miatt az utolsó fordulóban is volt még izgulnivalója Luis Felipe Scolari együttesének, de aztán beigazolódott a papírforma, így a luzitánok is utazhatnak Svájcba, illetve Ausztriába. Az elmúlt négy világversenyen egyszer nem jutottak a legjobb négy közé Cristiano Ronaldóék, nem lenne meglepetés, ha megint elődöntőt játszhatnának.

Forrás: EPA

Ha nem is egy Hagi, azért retteghetnek tőle az ellenfelek - Adrian Mutu

A kakukktojás. A román labdarúgás pillanatnyilag nem rendelkezik Hagi, Petrescu, Popescu szintű klasszisokkal (Moldovan is most vonult vissza a nemzeti csapattól), a válogatott azonban remek teljesítményt nyújtva, az igazi csapatjátékot előtérbe helyezve magabiztosan jutott ki az Eb-re. Hollandiát megelőzve csoportelsőnek lenni nem akármilyen teljesítmény, érdeklődve várjuk, mire lesz képes a román válogatott a kontinens 15 legjobb csapatával szemben.

   
Spanyolország Svájc

Forrás: EPA

Nagyívű edzői pályafutás végén tenne ki egy szép pontot - Luis Aragonés

A spanyol válogatott minden egyes világversenynek úgy fut neki, hogy most aztán jól megmutatja, hogyan is kell ezt a játékot játszani, majd a lehető leghamarabb kiesik. A játékosok képességeit tekintve még a világbajnoki cím sem lenne elképzelhetetlen Raúléktól, a selejtezők során azonban egy darabig úgy tűnt: még az Eb-kvalifikációval is gondjaik lehetnek. Nem lettek, ott vannak, megint megpróbálhatják, mi pedig figyelhetjük, hogy végre sikerül-e.

Forrás: EPA

A kapitány, akit sokan csak a bece- nevéről ismernek - Jakob "Kobi" Kuhn

Házigazda No.2. A másik rendezővel ellentétben a svájci válogatott kifejezetten jól szerepel az elmúlt években, a 2006-os világbajnokságon például sportttörténelmet írt azzal, hogy a nyolcaddöntőig jutva végül kapott gól nélkül esett ki. Óramű pontosságú csapatjáték, lendületes fiatalok megbolondítva kicsit néhány rutinos öreg rókával: jónak tűnik a svájci recept. Hazai pályán ha végső győzelemre nem is, egy szép eredményre jók lehetnek.

   
Svédország Törökország

Forrás: EPA

Az Interben végleg a világklasszisok közé emelkedett - Zlatan Ibrahimovic

Az egyik legszimpatikusabb felfogás a labdarúgás világában a svédeké. Szerényen, csendben megtanulnak mindent, ami gyakorlatilag bárki számára elsajátítható a futball tudományából, majd összeállítanak belőle egy masszív alapcsapatot. Emellé kinevelnek egy két Brolin, Dählin, H. Larsson, Ibrahimovic, Ljungberg típusú zsenit, aztán tessék, lehet próbálni megverni őket. Nem egyszerű, az biztos, ha pedig jó napjuk van, bárkit elkaphatnak. Nincs ez másként most sem.

Forrás: EPA

Talán a legnevesebb török edző a válogattal is nagyot dobna - Fatih Terim

Egymást követően két futballcsúcsról is lemaradt a 2002-es világbajnokság bronzérmese, és nagyon közel volt ahhoz, hogy a 2008 júniusára kiírt alpesi túrát is lemondja. A "magyar" csoportban is csak szenvedő félholdasok néhány kínos vereséget, illetve pontvesztést követően a sorsdöntő két meccsre összekapták magukat, és Norvégia, valamint Bosznia legyőzésével kivívták az Eb-szereplést. Az mindenesetre meglepetés volna, ha róluk szólna a kontinensbajnokság.

 

 

A mappában található képek előnézete foci

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.