Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Németország

2008.04.08

Uticél Németország

Felfedezni, megélni és csodálni. Lüktető városok építészeti remekekkel, paradicsomi bevásárlóutcák és élvezetes éjszakai élet. Varázslatos favázas helységek és tradicionális borfalvak fesztiválokkal és helyi specialitásokkal. A lenyűgöző táj a festői természetbe ágyazva egy saját bájt kölcsönöz amely túrázni és pihenni hívogat. Várak, kastélyok és kolostorok jelentik a német romantikát. Vidámság és sport, wellness és felüdülés. Egy ország ezernyi lehetőséggel.

 Tartományok

Baden-Württemberg
Európa sokszínű középpontja

Favázas szerkezetű középkori ház homlokzata öreg híddal
A legek országa a hagyomány és a jelen között. A Hohenzollerek, a kakukkos órák, zeppelinek, a Daimler-Chrysler és a Porsche hazája.
 

Bajorország
Németország első számú kiránduló célja

Az erdőtől körbezárt Hohenschwangau kastély légi felvétele
Csupa ihlet és életkedv. Kék-fehér égbolt és kristálytiszta tavak. Középkori városkák és élettől lüktető nagyvárosok. Bajor hagyomány és előzékeny vendégszeretet. Titokzatos erdők és hóval borított hegycsúcsok. Szabadtéri tevékenységek és pihenés.
 

Berlin
Németország legkedveltebb városi úti célja

A Brandenburgi kapu és a Quadriga, A képeket a BTM készítette ? www.berlin-tourist-information.de
Az új Berlin - a változó nagyváros. A berlini fal lehullása és a kettéosztott Németország újraegyesítése óta Németország legnagyobb városa világvárossá, valamint a "Kelet és Nyugat" összeolvadásának helyszínévé fejlődött. Az örökmozgó fővárosban mindig történik valami.
 

Brandenburg
Város, vidék, folyó

Brandenburgi fasor
Németország fővárosa, Berlin körül minden megtalálható: a tartomány fővárosa Potsdam, az idilli környezet, valamint az élettől lüktető nagyváros Berlin.
 

Bréma
Két város - egy ország

A brémai muzsikusok és házak Bréma piacterén
Bréma Észak-Nyugat Németország lüktető szíve és a világhírű brémai muzsikusok szülővárosa. Korszerű szövetségi tartomány a hagyomány és világra nyitottság jól sikerült keverékével.
 

Hamburg
Korszerű nagyváros saját hagyománnyal és atmoszférával

A raktárváros téglaházai, a híd és egy csónak a folyón
A legizgalmasabb élményvilágok egyike Északon. A kultúrától a szórakozásig, a történelmitől a korszerűig, a városiastól és zöldtől, a nappali és éjszakai élményeken át földön és vízen: Hamburg sok hatásra nyitott.
 

Hessen
Csipkerózsika és a Documenta

A Régi Opera Frankfurtban
Vonzó és életvidám, kedves és nyitott emberek. Kulturális utazás, aktív pihenés vagy családi utazások - Hessen tartományban számtalan különleges esemény zajlik. Európa szíve a bankvilág nagyvárosában, Frankfurt am Mainban dobog. A Frankfurti repülőtér az európai kontinens legnagyobb le- és felszállópályája.
 

Mecklenburg-Vorpommern
A víz bűvöletében

A Schwerini kastély és a kertlétesítmény
A víz határozza meg a partokat és a szárazföldi vidéket. Az előkelő fürdőzés egykori hatalmának és helyeinek lenyűgöző bizonyítékait a Hanza-városok és a tengerparti fürdőhelyek őrzik. Az országot kastélyok, fejedelmi helytartóságok, parkok, kertek és tavak jellemzik.
 

Alsó-Szászország
Lovasok és lovak, kenu és kerékpár

Pilsumi világítótorony Kelet-Frízföldön, Copyright Tourismus Marketing Niedersachsen GmbH
Fedezze fel és ámuljon, élje át és élvezze. A kelet-fríz szigetektől az alsó-szász Watt-tenger nemzeti parkig a Lüneburger pusztán át a Harzig számos vonzó kiránduló célpont terül el.
 

Észak-Rajna-Vesztfália
... mindig van mit felfedezni!

Az élettől pezsgő Rajna-sétány Düsseldorfban
Egy ország sok lehetőséggel. A kultúra szerelmeseinek városi kirándulások, az élményre kiéhezettek számára ipari kultúra, aktív-pihenés és vidéki csendélet a természetben, wellness-paradicsom a lazításra vágyóknak - Észak-Rajna-Vesztfáliában (majdnem) minden lehetséges!
 

Rajna-vidék-Pfalz
Fedezze fel a sokszínű tartományt. Éljen át többet.

A Hambachi kastély és előtte elnyúló szőlőskertje
Nem létezik még egy ilyen tartomány. Régiói olyan ezerarcúak, mint az itt élő emberek. Kultúrája olyan sokszínű, mint Rajna-vidék-Pfalz tartomány történelme. A romantika és az élmény összefonódik. Mindenki kedvet kap egy üdüléshez a sokszínű tartományban.
 

Saar-vidék
Fiatal tartomány mozgalmas történelemmel

Saarbrücken város és az Öreg-híd a Saar-folyó felett
Franciaországgal és Luxemburggal határos. Az UNESCO-világörökség része, a "Völklingeni Vasmű" világhírű ipartörténeti műemlékei napjainkban a Saar-vidék első számú kulturális központja.
 

Szászország
Nagyvárosias hangulat és kisvárosi romantika

A Zwinger belső udvara és a szökőkútnál üldögélő turisták
Meißen, Seiffen vagy Annaberg városok épp olyan fogalomnak számítanak, mint Drezda, Chemnitz és Lipcse. A Szász Svájcban található Elbai-homokkőhegység és az Érc-hegység az itt honos és nem honos utazókat is elvarázsolja.
 

Szász-Anhalt
Megéri odautazni!

Gyönyörű kilátás a várakra a dombságban.
Korabeli történelem, középkor, reformáció és felvilágosodás, iparosítás és klasszikusan modern kor. Szász-Anhalt egy kincsesbánya ma a kultúr- és tanulmányutak terén, ahol a pihenés mellett egy különleges módon művelődhet.

Schleswig Holstein
Álomország a tengerek között

Virágzó repceföld, a háttérben egy malom
A tagállamot az Északi- és a Balti-tenger határozzák meg. A szél, a watt terület és a hullámok, az apály és dagály diktálják az emberek életritmusát. Családoknak, a vízi sportok és a természet kedvelőinek ideális kiránduló célpont.
 

Türingia
A várak és kastélyok országa

A Goethe-ház egy zöldellő réten lomblevelű fákkal a háttérben

A természet és kultúra itt számítanak a legnagyobb értéknek. Ahol Luther, Bach, Schiller és Goethe emléke él, ott van a klasszikusok hazája. A Jena-Optik és a világ legnagyobb játék mackója is itt vannak otthon.

 Régiók

Chiemgau és a Chiemsee
A jégkorszak paradicsomi ajándéka

A Chiemsee és a Nők-szigete (Fraueninsel)
Körbe karikába a "bajor tenger" mentén. A háttérben a Herren- és Frauenchiemsee kolostori szigetek és a Chiemgaui Alpok - mintha egy festőművész munkája lenne. Eredeti szabadidős szórakozás és művészeti kincsekkel teli régió.
 
 

Bodeni-tó-Felső-Svábföld
Pompás középkor, díszes barokk

Hajókikötő a Bodeni-tónál
Fürdők és a barokk művészet, természet és kultúra a Bodeni-tó és a Duna között. Ha nem kerékpárral érkezne, bérelhet egyet. A következő indulóhely után úgyis Önre várnak a kertvendéglők.
 
 

A berchtesgadeni vidék
Csúcstalálkozó és kilátás a felfelé vezető útra

Festő a patakparton a Ramsauer templom előtt
Kiránduljon a Berchtesgadeni Nemzeti Parkba, majd mássza meg a Watzmann-hegycsúcsot! A meredek hegycsúcsok fjordként fogják közre a meseszép Königsee és a St. Batholomä zarándoktemplomo

A Fekete-erdő
Magas hegycsúcsok és vadromantikus szakadékok

Patakfutás a Simonswäldertalon
A Fekete-erdő a Rajna mentén fekszik. A bejárat előtt a Bodeni-tó, Svájc és Elzász találhatók. A konyhaművészet és a pincék mellett a Bollenhut és a kakukkos órák tették világhírűvé.
 

A Sváb Alb
A Sváb Alb hét kulcsa

Túracsoport a Reussensteinon a Sváb Albon
Számos kastély, vár és barlang. A leghíresebb népünnep az urachi pásztorfutás. Ezt a szokatlan vidéket ne csak az autójából ismerje!
 

Rheingau
Kicsi ország nagy borokkal

Rheingau borkínálata
Híres borvidék és értékes kincs a Rajnától Keletre a Mainzi-medencében. A szőlőtermesztés a rómaiak óta honos ezen a vidéken. Jellemző szőlőfajta a rizling.
 

Frankföld
Németország "szíve" ellentéteivel varázsol el

Blick auf Park und Schloss Weikersheim
Úton a Bocksbeutelland vidékén, a kolostorok és pincék kövezte úton. Azok, akik Németország legtitkoltabb kincseit akarják élvezni, látogassanak Frankföldre. Újabbnál újabb fiókok nyílnak ki és véget nem érő színes drágaságokat tárnak fel.
 

A Zugspitze vidéke
A hagymatornyoktól a mennyezet- és homlokzatfestőkig

A hóval borított Zugspitze
A "mesekirály" országában maga a természet volt a főrendező: hatalmas hegyvidékek, kivánatos alpesi legelők, kristálytiszta tavak a kék-fehér ég alatt. Tulajdonképp csak a főn jelent idegeskedést ezen a vidéken.
 

Kelet-Bajorország
Kelet-Bajorország egyszerűen szórakoztató és jó kedvre derít!

Passau a Dunánál
Kelet-Bajorország az erdők, folyók és hegyek országa teli kultúrával és hagyománnyal. A testhez, a szellemhez és a lélekhez minden érzékszerv szól. A régió azonban még ennél is többet tartogat ...
 

Az Északi-tenger
Zöld gátak és fehérhomokos strandok

Világítótorony szürkületben az Északi-tengeren

Németország legszelesebb vidékét egyszerűen szeretni kell. Milyen is lenne egy utazás Észak-Frízföldön watt-kirándulás nélkül? A következő dagály biztosan eljön!

 

 

A mappában található képek előnézete Németország

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.