Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Olaszország

2008.04.20

OLASZORSZÁG

 Válasszon üdülőhelyet!

Adriai tengerpart
Lido di Jesolo
Lignano
Bibione
Caorle
Eraclea Mare
Porto S. Margherita
Rimini
Cattolica

Ligur tengerpart
San Remo
Andora
Imperia

Olaszország régóta ismert a magyar turisták körében, a történelmi múltú városok a csodálatos mûemlékek és a nyugodt pihenést nyújtó tengerparti üdülõhelyek éppúgy vonzzák a nyaralókat, mint a mediterrán hangulatú kávézók, éttermek és szórakozóhelyek. Az Adriai tengerpart hosszú, lassan mélyülõ, homokos, híres tengerpartja régóta a pihenni vágyók kedvenc úti célja. Magyarországhoz való közelsége, a környék mûemlékekben gazdag városai, a hangulatos üdülõhelyek vidámparkjai, diszkói vonzzák ide nagy számban a turistákat.

  Országismertető:

ÁLLAMFORMA : köztársaság

FŐVÁROSA: Róma

HIVATALOS NYELV: olasz

HIVATALOS PÉNZNEM: euro (1 EUR=100 Cent); hitelkártya széles körben elfogadott

BUDAPESTTŐL AUTÓVAL: kb. 1200 km.

IDŐELTOLÓDÁS: nincs

ÉGHAJLAT: kontinentális és mediterrán éghajlat. Igazi mediterrán éghajlat csak délen van: a nyár igen meleg és száraz, a tél enyhe, a csapadék rendszertelen, hó csak ritkán hull. Az Alpok vidéke télen-nyáron alacsony hőmérsékletű, bőséges a csapadék.
Az Appeninek belső, magasabb vidékeinek éghajlata jellemzően hegyvidéki, nagyon hideg a tél. A Pó-síkságon kontinentális idő uralkodik, a tél hideg és ködös, a nyár fullasztóan meleg, párás, a csapadék eloszlása egyenletes. A Liguri- és a Tirrén-tenger partján enyhe az éghajlat a hegyek miatt.

KÖZLEKEDÉS és AUTÓPÁLYA DÍJAK:
A megengedett sebesség autópályákon 130 km/h, az országúton 90 km/h, lakott területen 50 km/h. Olaszországban az autópályák használatáért díjat kell fizetni. A fizetendő díj függ az autópályán megtett szakasz hosszától, melyet az autópályán, a kijáratnál kell fizetni.
A biztonsági öv, a gyerekülés és a fényvisszaverõ mellény használata kötelezõ.
Egyre több városban és üdülőhelyeken, turista központokban "parkolási zónákat" alakítottak ki. A parkolási díj meg nem fizetését vagy a megengedett parkolási idő túllépését büntetik, előfordulhat a gépkocsi elszállíttatása is. Ha a gépkocsit már elszállították, erről az illetékes rendőrség ad tájékoztatást. Célszerű a gépjárművet fizető parkolóban elhelyezni.
Közlekedési baleset: Anyagi kárral járó közlekedési baleset esetén, amennyiben rendőri intézkedésre kerül sor, a rendőrség a jegyzőkönyv felvétele során csak a tényállást rögzíti, a kártérítés kérdésében nem foglal állást. A kár rendezésében az érintett biztosító társaságok az illetékesek.
Személyi sérüléssel járó baleset esetén a rendőrség intézkedése szükséges. A továbbiakban eljáró hatóság a területileg illetékes államügyészség ill. bíróság.


BEUTAZÁSI SZABÁLYOK:
A magyar állampolgárok csakúgy, mint az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak állampolgárai, vízum nélkül, érvényes útlevél, vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak be Olaszországba és tartózkodhatnak ott félévente 90 napig.
Hazánk vonatkozásában 2007. december 21. napjától hatályba lépett a Schengeni Egyezmény, aminek eredményeként megszűnt a korábbi magyar-osztrák határátkelőhelyeken a határforgalom ellenőrzése. Felhívjuk az utazók figyelmét azonban arra, hogy a schengeni térségbe történő beutazásuk során továbbra is vigyék magukkal érvényes útlevelüket vagy személyi igazolványukat, mivel az osztrák rendőrség fokozott közúti személyellenőrzést (ún. „mélységi határellenőrzést”) végez a határmenti térségekben.

EGÉSZSÉGÜGYI ELŐIRÁSOK és BIZTOSÍTÁS:
Különösebb, Magyarországtól eltérő előírás nincs.
A magyar biztosítottak egészségügyi ellátásra vonatkozó jogosultsága az EU tagállamaiban, és az Európai Gazdasági Térség országaiban (1408/71. sz. EGK rendelet)
További információ: www.oep.hu
Kiutazás előtti tennivalók: Az E 111-es nyomtatványt felváltó európai egészségbiztosítási kártya kiváltása szükséges a lakóhely szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnál.
Tekintettel az olasz egészségügyi szolgáltatások költségeire, az elutazás előtt további kiegészítő utasbiztosítás megkötése ajánlott. Különösen ajánlatos ez a téli, illetőleg veszélyes sportok kedvelőinek (síelés, hegymászás, vadvízi evezés, stb).

MAGYAR NAGYKÖVETSÉG
Cím: Via dei Villini, 12-16 Roma
Telefon: + 39/06/44230598
Ügyelet: + 39/348/8008159
Fax: + 39/06/4403270 vagy 4402032
Nagykövet: Merényi Miklós
E-mail : titkarsag.rom@kum.hu
Honlap : www.huembit.it


FŐKONZULÁTUS
Cím: Via Fieno, 3. IV.em, Milano
Telefon: + 39/02/726009
Ügyelet: + 39/339/6219517
Fax: + 39/02/726009250
Főkonzul: dr Hetényi Géza
E-mail : consung@tin.it


KONZULÁTUS
Cím: Via Messina, 15 Roma
Telefon: +39/06/44249938
Ügyelet:+39/348/8008159
Fax:+39/06/44249908
Konzul: Török Tamás
E-mail: konzulatus@tin.it
Honlap: www.huembit.it

 

Adriai-tenger
Az Adriai-tenger két fõ idegenforgalmi részre bontható fel: északon az ún. OlaszországFelsõ-Adriára Gradótól egészen Velencéig, és ettõl délebbre az Adriai-tenger középsõ részére Anconáig. Az Adriai-tengerre jellemzõ homokos strandok mellett az északi rész különösen kulturális látnivalókban bõvelkedik. A szállodák a külföldi turisták fogadására és kiszolgálására rendezkedtek be és legtöbbjükben az olasz mellett más nyelveket is beszélnek. A szórakoztatóipar fellegvárai is itt találhatók, mint pl. „Lunapark" (vidámpark), heti piacok, éttermek, bárok és rengeteg sportolási lehetõség. Fõszezonban német nyelvû rádiómûsor. A déli részen a fürdõzés mellett kirándulásokra nyílik alkalom a közeli városokba és falvakba, ahol a mezõgazdaság a lakosság fõ foglalkozása. De a kultúra itt sem maradhat el, mivel olyan városok találhatók a környéken, mint Ferrara, Bologna, San Marino, Ravenna stb.

Toszkána
A maga szépségével és kultúrájával már évszázadok óta vonzza a látogatókat. Ez a régió hatalmas partszakaszt foglal magában: a Tirrén-tengertõl az Apennin-hegység északi részéig, kilométerhosszú strandok, elegáns fürdõhelyek, szõlészet/borászat, romantikus falvak, kultúrával teli városok, mint Firenze, Siena, S. Gimignano és nem utolsó sorban a finom ételek teszik az itt eltöltött Olaszországidõt felejthetetlenné. 

Olasz Riviéra
Ez a tradíciókban gazdag régió a Földközi-tenger partján a francia határtól egészen La Speziáig tart, és mindig is az elsõrangú szabadságot jelentette. A 330 km hosszú partszakasz, a varázslatos hátterével, a Földközi-tenger legszebb részeit foglalja magába és az ismert, régi üdülõhelyek mellett újaknak is helyet ad. Az enyhe éghajlat, a számtalan kulturális és történelmi látnivaló, a mûvészet, a jó olasz konyha és a finom borok számtalan turistát csalogatnak ebbe a régióba.

Szardínia
Európa egyik legérintetlenebb szigetén megcsodálhatjuk a tenger különleges smaragd színét, melyrol a leghíresebb partszakasz a nevét is kapta. Hófehér homokfövenyek és káprázatos sziklaformációk alkotnak változatos, felfedezésre csábító tengerpartot. Mindemellett gyönyörködhetünk olyan, ember alkotta látnivalókban, mint sziklabarlangok és jellegzetes szárd nuraghe — (kotömbökbol épült ókori kör alakú erodítmények), valamint templomok és Olaszországközépkori városok hangulatában, ahol a régi népszokások ma is tovább élnek.
Szálláshelyeket a leglátványosabb és az autóval az olasz kontinens felol legjobban megközelítheto 3 partszakaszon kínálunk.

Castelsardo
Szardínia északi partjának történelmi hangulatú, festoi kisvárosa. A tenger által körülvett sziklás hegyre települt régi város, tele számos muemlékkel (vár, dóm) és hangulatos szuk utcácskákkal.
Programlehetoségek a környéken: Hosszú, homokos strandok mindkét irányban körülbelül 8- 10 km- re. Rendkívüli muértéku Pisa-i román stílusú templomok, Capo Caccia vadregényes félsziget, Alghero és Sassari óvárosai, Smeralda.

Szicília
Szicília, melyet a helyiek a “Nap szigete”-ként emlegetnek Olaszországtól délre található szárazföld, melynek említésekor ezer és ezer olyan jellemzõt találhatunk, aminek eredményeképpen igen kedvelt a történelmet, a természeti Olaszországszépségeket, és a kulináris élvezeteket fontosnak tartó utazók körében. A mediterrán életstílus, Szicília hagyományai, a zamatos borok, az ízletes olasz konyha remekei csakúgy zálogai egy kellemes nyaralásnak, mint a gazdag történelmi múlt emlékei, melyeket a sziget minden szegletébõl rá köszönnek a látogatókra. A helyiek vendégszeretetét az anyaföld “vendégszeretete” egészíti ki, a mellbevágó szépségû hegyekkel, az óriási kaktuszokkal, az országút szélén növõ valóságos színorgiát mutató virágokkal. Engedje, hogy bemutassuk Önnek ezt a parányi, mégis ezer és ezer csodát tartogató szigetet és élvezze az életet Szicíliában!

                                 AZ ADRIAI-TENGER NYARALÓHELYEI

 

Az Adriai tengerpart hosszú, lassan mélyülõ, homokos, híres tengerpartja régóta a pihenni vágyók kedvenc úti célja. Magyarországhoz való közelsége, a környék mûemlékekben gazdag városai, a hangulatos üdülõhelyek vidámparkjai, diszkói vonzzák ide nagy számban a turistákat.

 

Lido di Jesolo
Az olasz Adria egyik legismertebb üdülõhelye, Velence 40 km. Sétálóutcáján számtalan szórakozási lehetõség várja éjjel-nappal a mozgalmas nyaralást Olaszországkedvelõket. Elsõsorban a fiatalok kedvelt nyaralóhelye. A város fõ bevásárló utcája este 8 óra után sétáló utcává alakul át. Elegáns üzletek, ajándékboltok, sörözõk, pizzériák, éttermek, vidámpark, piac várja a turistákat. Strand: 10 km hosszú homokos tengerpart.

Lignano
Velencétõl kb. 90 km-re keletre, egy kb. 8 km hoszú félszigeten elhelyezkedõ, jól ismert és kedvelt üdülõváros, számos szórakozási lehetõséggel (golf, állatkert, vízi vidámpark). A Lignanoi Riviérát hatalmas zöld területek, fenyõerdõk, nyugodt környezetben épített szálloda és bungalónegyedek jellemzik. Az Aqua Splash vízividámpark medencéivel, vizicsúszdáival, játszóreivel igazi élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
(Nyitva: június 1-szept. 15.)

Bibione
Az Adriai-tenger egyik legismertebb üdülõhelye. Több kilométer hosszú homokos stranddal, élettõl lüktetõ, éjjel-nappal nyüzsgõ városközponttal várja az idelátogatókat. Esténként utcái sétálóutcává alakulnak át. Finom homokos, sekély vizû strand jellemzõ, zuhanyzóval, strandfelügyelettel, strandszervizzel. Napernyõ és nyugágy bérelhetõ.
Sportolási lehetõségek: vitorlás, szörf és csónakkölcsönzõ, szörfoktatás, Olaszországminigolf, lovaglás, kerékpárkölcsönzés, teniszpályák (Bibione-Spiaggia).

Caorle
Elegáns, exkluzív tengerparti üdülõhely, amely történelmi belvárosának és csatornáinak köszönhetõen "kis Velence" néven is ismert. Caorle vonzereje a régi városközpont, a helyreállított utcácskák, terek, a festõi halászkikötõ, valamint a város kellmes hangulata. Számtalan étterem, bár, kávézó, diszkó, üzletek, Lunapark (vizividámpark) és a parti sétány garantálja a változatosságot.
Strand: a két strandszakaszt egy kis földnyelv választja el egymástól. A strand sekély vizû és homokos vagy kövezett napozóteraszos a városközpont közelében.

Eraclea Mare
Jesolo tõszomszédságában található, de annál jóval kisebb és csendesebb. OlaszországJellegzetességét az üdülõfalu és a tenger között húzódó fenyõerdõ adja, mely változatos környezetet biztosít a kellemes nyaraláshoz.

Porto S. Margherita
Kis városka Caorle közelében, gyermekes családoknak ideális nyaralóhely.

 

                                      KÖZÉP-ADRIA NYARALÓHELYEI

 

Északon, Veneto tartományban fekvõ Chioggia szigetvárosától, Emilia Romagna ismert üdülõtelepülésein keresztül, mint Rinini, Riccione és Cattolica, több km hosszú, homokos strandokat, széleskörû szórakozási- és sportolási lehetõségeket, valamint kitûnõ helyi ételeket és borokat találhatunk. Kihagyhatatlan élményt jelentenek a kirándulások olyan történelmi városokba, mint Ravenna, Bologna, Urbino és San Marino. Továbbutazva dél felé Marche tartomány dimbes-dombos tájai hívogatnak a szárazföld belsejébe, ahol az ókori Róm számtalan látnivalója várja az utazókat.

 

Albarella
Üdülõtelep egy szigeten, Velencétõl délre. Minden feltétel adott a jó nyaraláshoz, természetes környezet, pihenés és szórakozás. Korlátozott autósforgalom (30 km/h). Helyi vasút, kerékpárbérlés. Bevásárlócentrum, több étterem. Az elõszezonban kevésbé mûködnek a szolgáltatások (kivéve golf, tenisz, vitorlázás, surf). Óvoda, játszótér, simogató-állatkert.
OlaszországSport/Fitness:
24 teniszpálya (9 kivilágítható), vitorlás- és surfiskola, gyermek és ifjúsági tanfolyamok), vízisí, golfpálya (18 lyukú), lovarda, összesen 5 úszómedence, vízicsúszda.
Strand:
2,5 km hosszú, finom homokos, lassan mélyülõ strand. Zárt lagúnarészek, némelyike édesvizû.
Ajánlott útvonal:
A14 autópálya (Velence-Bologna), Padova-Ost kijárat, tovább Chioggia felé Rosolináig. Arabella szigetét egy út köti össze a szárazfölddel.

Rosapineta
Velencétõl kb. 60 km-re délre található ez az üdülõhely, amelyet kimondottan családoknak ajánlunk. Az üdülõfalu, ahol kemping is található, két részre van felosztva: Rosapineta-észak és Rosapineta-dél.
Strand:
lassan mélyülõ, finom homokos, kb. 100 m széles strand.
Ajánlott útvonal:
Szlovénia-Trieszt-Velence-autópálya Padova felé, kijárat Padova-kelet, majd Chioggia felé Rosapinetáig.

Roslina Mare
Rosolina Mare egy kis üdülõhely a Velencei-öböltõl csak néhány kilométerre délre. Ideális hely családoknak. Üzletek, éttermek. A fõszezonban hetente háromszor piac. Ajánlott kirándulások Velence, Chioggia, a Po deltája.
Strand:
lassan mélyülõ, finom homokos, kb. 100 m széles strand.
Ajánlott útvonal:
Szlovénia-Trieszt-Padova, kijárat Padova-Kelet, tovább Chioggia felé Rosolina Maréig.

Lido Di Spina
Ravennától kb. 24 km-re északra, fenyvessel körülvéve található Lido de Spina, ez a többnyire villákból álló település. Utcai kávézók, éttermek, disco, Olaszországkerékpárkölcsönzõ. Az éjszakai élet a szomszédos Lido degli Estensiben zajlik. Vízicsúszda. Minkét helység ideális kiindulópontja kirándulásoknak: Velence, Bologna, Ravenna, San Marino vagy a Mirabilandia szórakoztatópark.
Strand:
lassan mélyülõ, finom homokos strand. Strand-szerviz és szabadstrandok.
Ajánlott útvonal:
A14 autópálya, Ferrera-Süd kijárat, majd a 309-es út Comacchio-ig. Velencétõl kb. 110 km-re.

Punta Marina Terme
A hagyományokban gazdag fürdõ- és üdülõhely Ravenna-tól kb. 10 km-re délre fekszik. Ez a hely különösen megfelelõ egy nyugodt, békés családi üdülés eltöltésére. Hangulatos éttermek, kávézók. A városközpontot a strandtól egy árnyékos píniaerdõ választja el. Punta Marina Terme egy ideális kiindulópont egy ravennai kiránduláshoz vagy a Mirabilandia szórakozóparkhoz.
Strand:
kilométerhosszú, lassan mélyülõ, változatos homokos strand strand-szervizzel és szabadstranddal.
Ajánlott útvonal:
Bologna-Ravenna autópálya vagy a 309 (Romea) fõúton Velence/Mestre-bõl kiindulva. Velencétõl kb. 150 km-re.

Cervia - Milano Marittima
Mint a neve is jelzi, ez a már hagyományokkal rendelkezõ helység a milánóiak fürdõhelye, kb. 25 km-re északra található a "nyüzsgõ" Riminitõl. Nagyon szép, épen maradt történelmi óvárosát érdemes megtekinteni Fenyõerdõ veszi körül. Kiváló konyha és nagyszerû szórakozóhelyek és számos elegáns üzlet álla vendégek rendelkezésére.
Strand:
8 km hosszú, sekélyvizû, homokos strand. Szabadstrandok. '99-ben elnyerte a OlaszországKék Zászló kitüntetést.
Ajánlott útvonal:
Szlovénia-Trieszt-Padova-Bologna, A14 Ancona felé, kijárat Cesena. Bolognától kb. 100 km-re.

Cesenatico / San Mauro Mare
Cesenatico 35 km-re délre fekszik Ravennától. Az egykori halászfalu mára már nemzetközileg is kedvelt üdülõhellyé fejlõdött. Az igazi látnivaló a régi városrész, az 1502-ben, Leonardo da Vinci által tervezett kikötõvel. Cesenaticotól délre olyan kis fürdõhelyek találhatóak, mint Gatteo a Mare és San Mauro Mare.
Strand:
Kb. 3 km hosszú, lassan mélyülõ, lassan mélyülõ homokos strand.
Ajánlott útvonal:
A14-es autópálya, kijárat Cesenatico. Bolognától kb. 100 km-re.

Cattolica
Riccione és Pesaro között fekvõ Cattolica kiterjedt szórakoztató- és sportprogramokat kínál vendégeinek. Számos étterem, kávézó, bár és butik színesíti a cattolicai ajánlatot.
Strand:
3 km hosszú, 100 m széles lassan mélyülõ homokos és sziklás strand.
Ajánlott útvonal:
A14 autópálya, Cattolica kijárat.

Rimini
Az olasz Adria középsõ részének a legnagyobb üdülõhelye. Széles homokos tengerpart, lassan mélyülõ víz, vendégektõl nyüzsgõ szállodák, tengerparti klubok, diszkók, éttermek, pizzériák teszik a napimádók igazi nyaralóhelyévé. Riminiben a fürdõzésen kívül számtalan lehetõség van az idõ kellemes eltöltésére és a kikapcsolódásra. Sétálhatunk az óváros ódon épületei között, ahol szerdán és szombaton délelõtt nagy piacot tartanak. Fergeteges delfin-show nézõi lehetünk vagy Itália leghíresebb épületeit tekinthetjük meg a Miniatura városban. A lendületes város északi részén repülõtér is található, az óvárosi rész állítólag még Rómánál is öregebb.
OlaszországSport/Fitness:
vitorlástanfolyamok, motorcsónak, vízisí, surf, csónak, minigolf, tenisz, görkorcsolya, horgászás, lovaglás.
Strand:
lassan mélyülõ, homokos strand csúszdákkal és strand-szervizzel. A Riminihez tartozó strandok összesen kb. 15 km hosszú partszakaszt foglalnak magukba és esetenként a 100 m-es szélességet is elérik.
Ajánlott útvonal:
Szlovénia-Trieszt-Padova-Bologna A14-es autópálya, kijárat Rimini.

Alba Adriatica
Ismert üdülõhely San Benedetto del Trontotól délre. Jellegzetessége a 3 km hosszú, pálmákkal szegélyezett strandpromenádé. Változatos szórakozási és sportlehetõségek. Van night-club, disco, snackbár, az éttermekben helyi specialitások, teniszpályák, boccia.
Strand:
széles, lassan mélyülõ, homokos strand, strand-szerviz. Surfiskola, vitorlázás, csónakkölcsönzés, vízisí.
Ajánlott útvonal:
A14 autópálya (Bologna-Bari), P. Ascoli/San Benedetto kijárat, majd Martinsicuro felé. Bologna 320 km-re.

Silvi Marina
Tipikus olasz hangulatú fürdõhely Pescaratól északra: rengeteg étterem, kávézó, üzlet és butik készteti a turistákat pénzük elköltésére. A környék látnivalókban is bõvelkedik: Teramo, Sant'Angelo vagy az Abruzzen Nemzeti Park.
Sport/Fitness:
különbözõ vízisportok, tenisz.
Strand:
6 km hosszú homokos vagy kavicsos strand, strand-szerviz, szabadstrandok.
Ajánlott útvonal:
OlaszországA14 autópálya (Bologna-Bari), Pescara Nord kijárat.

Fano
Ez a kedvelt üdülõhely 50 km-re délre található Riminitõl. Történelmi óváros, jó éttermek, üzletek, bárok, sportajánlatok, mint tenisz, surf, gokart és minigolf.
Strand:
2 lassan mélyülõ, apró kavicsos strand, strand-szerviz, csúszda. Szabadstrand.
Ajánlott útvonal:
Szlovénia-Trieszt-Velence- A14-es autópálya, kijárat Fano.

Grottamare
Az Adria egyik tradicionális fürdõhelye. A domboldalon fekvõ óváros, lankásan ér a tengerhez. A modern hotelek leginkább a strandpromenádét szegélyezik. Itt mindenki megtalálja az érdeklõdésének és igényeinek megfelelõ csábítást: gasztronómia specialitások, túristalátványosságok, kedvelt kirádulóhelyek a környéken, sok középkori helység és persze a sportlehetõségek.
Sport/Fitness:
tenisz, surf, vitorlázás, strand-röplabda, kerékpárkölcsönzés.
Strand:
homokos, lassan mélyülõ strand (strand-szerviz) és szabadstrandok.
Ajánlott útvonal:
A14 autópálya (Bologna-Bari), Pedaso kijárat., tovább az SS 16-on Grottamareig.

Pesaro
Rossini szülõvárosa az Adriai-tenger középsõ szakaszán található, lágy dombokkal körülvéve. A szép óváros, a múzeumok, a kulturális látnivalók és programok, valamint a széles és lassan mélyülõ strand garantálja a szabadság kellemes eltöltését. Kellemes klíma.
OlaszországStrand:
2 strand, összesen 4 km hosszú, helyenként 100 m széles és sekélyvízû. Surfiskola és -kölcsönzés.
Szórakozás:
koncertek az egész szezonban, Rossini operafesztivál, ünnepi filmnapok.
Látnivalók:
a reneszánszváros Urbino, San Marino, a panoráma-úton Gabicce Monte-ba, Gradara várához, stb.
Ajánlott útvonal:
Szlovénia-Trieszt-Velence-Bologna A14 autópálya, kijárat Pesaro.

San Benedetto Del Tronto
Nagyszerûen kiépített, tradicionális fürdõhely, Ancona-tól kb. 70 km-re délre a "Riviera delle Palme". Szép az óvárosa, éttermekkel, bárokkal, üzletekkel és butikokkal. Különösen érdemes megnézni a tengerparttól távolabbi dombos vidék középkori városait. A helységen vasútvonal vezet keresztül.
Strand:
ápolt, széles homokos strand, pálmafákkal szegélyezett strandsétány. Mindenféle vízisportlehetõség.
Ajánlott útvonal:
A14 autópálya (Bologna-Bari), San Benedetto del Tronto kijárat.

                        LIGUR TENGERPART NYARALÓHELYEI

 

Ligur tengerpart
A változatos természeti környezet, szép strandszakaszok és a festõi hegyvidék teszi vonzóvá a Ligur tengerpartot. Számos kirándulási lehetõséget találunk a OlaszországRiviéra mentén mint pl: Nizza, Cannes, Monaco. A Ligur tartomány, székhelye Genova, rendkívül enyhe, kedvezõ éghajlatát a környezõ hegyek védelme és déli irányú nyitottsága határozza meg. A Ligur tengerpartra jellemzõ kettõsség, a modern, forgalmas kereskedõvárosok, és a kis középkori falvak, a nagyvilági élet, a fesztiválok és az elszigeteltség, a tradíciók és a modernizmus együttese vonzó, és emlékezetessé teszi az itt töltött napokat.
Strand: homokos és kavicsos.

San Remo
Liguria egyik legelegánsabb üdülõhelye, melyet csodálatos tengerpartjai, kaszinója méltán tesz híressé.

OlaszországAndora
A Ligur-tenger nyugati részén található modern kisváros, Monte Carlo-tól 60 km-re, Genovától 85 km-re. Kirándulási lehetõségek: Nizza, Monte Carlo, San Remo, Francia Riviéra, Tigullói-öböl. Strand: homokos és aprókavicsos.

Imperia
Imperia a "Virágos Riviérá"-n található, nagyon közkedvelt a turisták körében, klímájának és hangulatos villáinak köszönhetõen. Mivel két település összenövésébõl keletkezett a század elején, így két régi városközpontja, két kikötõje és két nyelvjárása van.

Alassio
Itt található az olasz riviéra legnagyobb tengerpartja, ahol az üdülés mellett sok érdekes látnivalót, szórakozást is nyújt a városka.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.